Bergüzar Korel'den zehir zemberek açıklamalar! Korel, Halit Ergenç ile olan ilişkisinin ahlaksızlık olarak değerlendirilmesine ve Tan Sağtürk'ün açıklamalarıyla ilgili haberlere isyan etti.
Bergüzar Korel, kendisi, eski sevgilisi Tan Sağtürk ve yeni aşkı Halit Ergenç ile ilgili olarak artık gündeme gelmek istemediğini söyledi. İşte, hakkındaki eleştirilere cevap veren Korel'in yazılı açıklaması:
Beş aydır neredeyse her gün, 2 kişi arasında yaşanan ve biten bir ilişki hakkında haberler yapıldı, yorumlar yazıldı. Ama artık hem bu haberleri yapan basın mensuplarına; hem de gerçek dışı bu haberlere yorum yapan köşe yazarlarına kızamıyorum, neredeyse hak veriyorum.
Benim kendisini (Tan Sağtürk'ü kastederek) her gün aradığım, bana aldığı nişan yüzüğünü hala parmağımdan çıkarmadığım ve dayanamayarak sinirleri kaldırmadığı için yüzüğü benden istediğine dair sayfa sayfa açıklamaları var. Ne kadar acıdır ki 2 sene bir ilişki yaşadığım insan gazete sayfalarında ucuz ve de hiçbir görüşe hizmet etmeyen haberlerle yer alıyor. Ve ben bunlara hiçbir şekilde inanmak istemiyorum ama cevap vermek zorunda kalıyorum.
SIKILDIM, ÇOK ACI ÇEKİYORUM Hakkımda çıkan haberleri gördüğümde artık utanıyorum. Bu kadar zor bir dönemden geçerken gazete sayfalarında birilerinin çerez niteliğindeki haberlerinin baş kahramanı olmaktan yoruldum, sıkıldım ve acı çekiyorum...
BU zaman içerisinde ben, basında çıkan haberlerde 'istisnai durum' adı altında sürekli sadakatsizlik ile suçlanılmış, insanların gözünde ilişkisini bitirmeden yeni bir ilişkiye başlayan biri durumuna düşmüş ve yaşanan birlikteliğin bitiş sebebi şimdiki zamanın bir yansıması olarak dile getirilmiştir. Bunun hakkında yazılan, kişinin dile getirdiği ya da medyada çıkan haberler ise asla gerçeği yansıtmamaktadır. (...) Bu ilişki artık birlikte olmak istemediğimizden dolayı bitti ve başka sebep aramaya gerek yok.
VİCDANIM SON DERECE RAHAT ŞU an birliktelik yaşadığım kişi ile geçmişten gelen dostluğumuz süresince iletişimimiz hiçbir zaman kopmamış, basında bazı kişilerin üstü kapalı bir şekilde dile getirildiği gibi asla ve asla ahlak kuralları dışında sayılabilecek sınırlar geçilmemiş, ne hayatımızdaki insanları ne de kendimizi utandıracak bir diyalog içine girmemişizdir. Bu ilişkinin başlangıç sürecinde ve devam eden şu günlerde vicdanım son derece rahat....
Tan'a yüzüğü eylülde göndermiş Sevginin ve birlikteliğin simgesi olan bir yüzüğü, bitmiş bir ilişkinin devamında takacak kadar ahlaksız, kuralsız ve fütursuz bir kişiliğe sahip değilim. Zamanında ceketini alıp çıktığını söylediği evden, söylediği şekilde ayrılan kişi benim. Onun (Tan Sağtürk) bahsetmekten çok keyif aldığı benimse bu satırları yazarken utandığım söz konusu yüzük ise diğer özel eşyası ile birlikte eylül ayında yardımcısına verilerek, kendisine gönderilmiştir. Bunun hesabının gazetelerde verilmesi beni sonsuz ve derinden yaralamaktadır. Yapılan suçlamalara ve düşürülmek istediğim duruma karşı sessiz kalmak istemeyişim kendime ve size olan saygımdandır.